Spiny Informatie


Spiny is van U. U kunt informatie opvragen en delen. Links en te downloaden stukken helpen u gezonde (stoel) keuzes te maken. Spiny is soms prikkelend, soms lief maar altijd objectief. Doel van Spiny is het ziekteverzuim terug te dringen met 40%. We spreken dan over gemiddeld 1200 euro per FTE per jaar. Spiny staat erg kritisch tegenover normen anders dan de NEN-EN. De gebruiker en zijn taken staan centraal.

Er is geen uniforme stoel. Het idée van 1 stoel bestaat alleen in voorbeelden! (Aristoteles 384-322 B.C.)
In de wereld houden duizenden wetenschappers zich al evenzoveel jaar bezig zijn met het zitten. Enkele voorbeelden.
J.J. Keegan (USA)
. Constateerde in 1953 met ro fotos dat er enorme veranderingen plaats vinden als iemand van stand naar een zittende positie gaat. Hanns Schoberth (Duitsland 1962) ging verder op Keegan’s onderzoek en laat ons zien dat ons heupgewricht niet verder dan 60 graden kan buigen. Als men verder buigt draaien de heupen naar buiten en vlakt de lage rug af. Mandal (Denemarken) werkt de beschikbare wetenschappelijke gegevens de jaren 70 uit voor mn. kinderen in schoolstoelen. Niels Diffrient e.a. (USA) onderzoek tussen 1974 en 1981 de (on)mogelijkheden van de mensen in zit en stand.

Goede wijn behoeft geen krans. Een goede stoel geen extra norm!
De belangrijkste bevinding van alle wetenschappers is dat de 90 graden zithouding niet op een gezonde manier kan. De druk op de onderste wervels is vergeleken met het tillen van een krat bier. De wijsheid van Aristoteles en alle andere wetenschappers wordt in Nederland (als enige land) gepasseerd. Hier eist men frequent de uniforme stoel middels de NPR. Onthutsend is te zien dat ook de laatste versie van de NPR1813 de 90 graden houding nog steeds aanhoud. Spiny werkt volgens de internationale wetenschap. Spiny werkt voor U!

Blue Rose Link